Ga naar content
Home  › ... Agenda

Windwijzer Boekwerk - ‘De voorlezer’

8-4-2024 | Kunst- en cultuur
Na een aantal interessante boekbesprekingen komt deze avond het boek De voorlezer van Bernhard Schlinck aan bod. Het boek is vooral bekend geworden door de verfilming ervan: The Reader. De voorlezer heeft wereldwijd miljoenen lezers gevonden en is inmiddels een moderne klassieker geworden. Een uitleenboek ligt klaar in De Windwijzer. Wees welkom om mee te praten.
Windwijzer Boekwerk - ‘De voorlezer’

Bernhard Schlink (Bielefeld, 1944) is emeritus-hoogleraar Rechten aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Als schrijver verwierf hij vijftien jaar geleden wereldwijd naam en faam met zijn roman De voorlezer, de eerste buitenlandse roman die lange tijd op de eerste plaats stond in de bestsellerlijst van The New York Times. De verfilming door Stephen Daldry met in de hoofdrollen Kate Winslet en Ralph Fiennes is bekroond met een Oscar en een Golden Globe.

Michael Berg, een jonge Duitse scholier, raakt geobsedeerd door Hanna, een tramconductrice die tweemaal zo oud is als hij. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Maar van de ene dag op de andere is zij verdwenen waarna ze in zijn herinnering blijft rondspoken, tot hij haar terugziet op een plaats waar hij haar nooit had verwacht. De voorlezer heeft wereldwijd miljoenen lezers gevonden en is inmiddels een moderne klassieker geworden. 

Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Graag aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
€2.50
Tijd
19.30 - 21.30 uur
Datum
8-4-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl