Ga naar content
Home  › ... Agenda

Lezing: Han van Meegeren en de vervalste Vermeer’s door Rik Bouman

16-5-2024 | Lezingen
Han van Meegeren was een gerenommeerde Nederlandse kunstvervalser uit de 20e eeuw. Zijn bekwaamheid in het namaken van werken van oude meesters, vooral Vermeer, misleidde zelfs experts. Zijn ontmaskering onthulde niet alleen zijn technische vaardigheid, maar stelde ook vragen over authenticiteit en waarde in de kunstwereld. Een lezing om niet te missen!
Lezing: Han van Meegeren en de vervalste Vermeer’s door Rik Bouman

Rik Bouman: “Met 37 jaar ervaring in de financiële sector en een tweede carrière als bevlogen spreker, combineer ik mijn expertise en podiumvaardigheden om intrigerende lezingen te geven. Mijn nieuwste presentatie, "Han van Meegeren: de meestervervalser," belooft een boeiende ontdekkingsreis te zijn in de wereld van kunstvervalsing. Door mijn jarenlange ervaring kan ik niet alleen een diepgaand verhaal vertellen, maar weet ik het publiek ook te verrassen met een humoristische kijk op de zaak, waardoor de lezing zowel informatief als vermakelijk wordt.

In deze lezing duiken we in het leven van Han van Meegeren, een figuur wiens naam synoniem staat voor misschien wel de meest spectaculaire kunstzwendel van de 20e eeuw. Zonder te veel weg te geven, onthul ik hoe Van Meegeren de kunstwereld op zijn kop zette door experts te misleiden met zijn verbluffend nauwkeurige imitaties van werken van oude meesters. Het verhaal neemt verschillende wendingen, van zijn technische vaardigheden en de ingenieuze methoden die hij gebruikte, tot de uiteindelijke ontrafeling van zijn geheimen. Deze lezing biedt een fascinerende kijk op de dunne lijn tussen genialiteit en bedrog, verrijkt met luchtige anekdotes die de complexe figuur van Van Meegeren menselijker en begrijpelijker maken.”

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
€5,-
Tijd
Aanvang is om 19.30 uur
Datum
16-5-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl