Ga naar content
Home  › ... Agenda

Dialoog ‘Ongeziene helden van de mantelzorg’

11-4-2024 | Lezingen
Mieke Degenaar heeft recent aan de hand van haar eigen ervaringen als mantelzorger een indringend boek geschreven over mantelzorg: Een bron van zorg – compassievolle zorg in familieverband – erkenning voor mantelzorgers en professionals. Ze zal hier over komen spreken in De Windwijzer. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marjan van Dorp en Ingeborg van Gijn.
 Dialoog ‘Ongeziene helden van de mantelzorg’

Een bron van zorg geeft een beeld van de vaak ‘ongeziene helden’ van de mantelzorg. Volgens het CBS verleent ruim 12% van de Nederlanders mantelzorg. Zonder deze onbaatzuchtige hulp zou de zorg voor onze naasten vastlopen. Maar hoe blijf je als mantelzorger overeind en geef je het zorgproces voor de ander èn jezelf menswaardig vorm? En hoe voorkom je dat het je, naast bijvoorbeeld je baan en zorg voor je gezin, opslorpt? Dit boek geeft een schat aan achtergrondinformatie en handvatten die langdurige of intensieve zorg lichter maken.

In de verhalen komen compassie en zingeving naar voren en worden suggesties gedaan om de organisatie van de zorg op een menswaardige wijze te laten verlopen.

Mieke Degenaar schrijft van binnenuit door haar brede werkervaring als therapeut, projectleider en bestuurder. Ze verzamelde praktische en intieme verhalen van tientallen mantelzorgers en professionals en vlecht de periode waarin ze mantelzorger van haar man was door de thema’s heen.

Het boek is na afloop van deze avond, eventueel gesigneerd, verkrijgbaar.

Je bent van harte uitgenodigd voor deze mooie avond. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl.

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Vrije gift
Tijd
20.00 - 21.30 uur
Datum
11-4-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl