Ga naar content
Home  › ... Nieuws

Voorstelling 'Struikelstenen'

4-5-2024
Voorstelling 'Struikelstenen'

Aansluitend aan de dodenherdenking op het Verploegh Chasseplein zal in De Windwijzer de voorstelling Struikelstenen plaatsvinden. Verteller Marius Gosschalk vertelt aan de hand van de inhoud van drie brieven het verhaal achter de struikelsteen van Salomon Zeitscheck en wordt hierin bijgestaan door de musici Rossi Ovtcharova (viool) en Izhar Elias (gitaar) die het verhaal muzikaal ondersteunen. Het verhaal is gebaseerd op de novelle ‘Drie rode rozen’ van Abel J. Herzberg.

Struikelstenen is een muzikale vertelling die is voortgekomen uit een groots opgezette productie genaamd Job Passie die op 2 april in de Bergkerk in Amersfoort is opgevoerd in samenwerking met het Koninklijke Harmonieorkest OBK Zeist. Die voorstelling was gebaseerd op de novelle Drie Rode Rozen en de voorstelling Job op Schokland van Henk van Ulsen. Uit deze vertelvoorstelling met groot orkest is de voorstelling Struikelstenen voortgekomen. Het orkest is vervangen door een viool en een gitaar en de tekstideeën uit Job op Schokland zijn eruit gehaald waardoor de voorstelling alleen nog is gebaseerd op teksten uit Drie Rode Rozen. Het verhaal is verder ongewijzigd.

De vertelling is gebaseerd op de drie brieven die Salomon Zeitscheck in de novelle schrijft aan de bijbelse Job in wie hij een lotgenoot, gesprekspartner en steeds meer een goede vriend vindt. De voorstelling begint bij de vijf struikelstenen die voor het huis liggen waar de familie Zeitscheck voor het laatst gezamenlijk in vrijheid en vrede heeft gewoond. Voor ieder gezinslid een struikelsteen. Achter iedere struikelsteen een persoonlijk verhaal. Maar er is ook een koffer gevonden, zoals er zovele koffers gevonden zijn. In die koffer zijn de drie brieven die Salomon aan Job heeft geschreven bewaard gebleven. Zij nemen ons mee in het verhaal van Salomon Zeitscheck en zijn zoektocht naar het waarom van het grote leed dat hem is overkomen.

Je bent van harte uitgenodigd!

‹ terug

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl