Windkracht 95

Windkracht 95 is het kinderproject van De Windwijzer. De voornaamste doelgroep vormen kinderen van 8 tot 12 jaar die het thuis niet al te makkelijk hebben, bijvoorbeeld door financiële zorgen. Maar in principe is ieder kind welkom. Ze krijgen bij ons de kans zichzelf te ontplooien, hun talent te ontwikkelen en zelfvertrouwen te kweken. Zo zijn ze beter voorbereid op de toekomst.

We doen dat met een wekelijks aanbod van kunst, cultuur en bewegingsactiviteiten. Ook gaan we met de kinderen koken en bakken, tijdens kooklessen van een professionele kok. We hebben met de kinderen in De Windwijzer al een keer een compleet diner voor ouders en opa’s en oma’s bereid. Naast de kooklessen en diverse creatieve workshops vertonen we kinderfilms die kinderen aan het denken zetten. Ook bezoeken we bedrijven of bijzondere organisaties, met als doel hun horizon te verbreden. Als het nodig is, verzorgen we ook verjaardagsfeestjes.

Windkracht 95 werkt samen met basisscholen en groepen als Hart voor Vlaardingen en Stichting UP. De activiteiten zijn mogelijk dankzij een meerjarige donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen.

Huiswerkbegeleiding

Nieuw is de mogelijkheid kinderen op woensdagmiddag aan hun huiswerk te laten werken. Er staan op een gezellige werktafel laptops voor ze klaar, met limonade en kaakjes binnen handbereik. Voor kinderen is het prettig om in een sfeervolle en redelijk rustige omgeving met schoolwerk bezig te kunnen zijn. Er zijn vrijwilligers aanwezig om de kinderen te helpen. De huiswerkbegeleiding vindt plaats in overleg met leerkrachten van de basisschool.

Voor meer informatie of een aanmelding kunnen kinderen, hun ouders of een leerkracht contact opnemen met Miranda Hoogeveen. Dat kan telefonisch via 06-24230697 of per email via windkracht95@dewindwijzer.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk tijdens de woensdagmiddag alvast een kijkje te nemen.

Windkracht 95 draait op woensdagmiddag van 14.15 tot 16.30 uur. Deelname aan de activiteiten en de huiswerkbegeleiding is gratis.