Wat De Windwijzer ook nog doet

Inzamelpunt voor tweede-kans gereedschap.

Wetenswaardigheden2

Onder het motto: “Geef gereedschap een tweede kans”, is De Windwijzer  inzamelpunt voor de Stichting Vraag & Aanbod- Internationaal. Deze stichting is opgericht in 1985 met als doel het beschikbaar stellen van goede gereviseerde gereedschappen t.b.v. projecten voor scholing en economische activiteiten in landen in ontwikkeling (met name in Afrika). Door inzamelingen worden gebruikte goederen verkregen en in eigen werkplaatsen opgeknapt. In deze werkplaatsen zijn vrijwilligers en soms arbeidsgehandicapten werkzaam. De laatste groep mensen wordt begeleid bij het vinden van een reguliere baan. U kunt gebruikt gereedschap afgeven in De Windwijzer. Wij zorgen dan voor het verdere vervoer.

Contactpersoon: Dick Wieringa via  info@dewindwijzer.nl

De Stichting Vraag & Aanbod Internationaal beheert in Alphen een loods waarin het ingeleverde gereedschap gesorteerd en gerestaureerd wordt. Veel gereedschap wordt geleverd aan scholen in Afrika waar leerlingen doormiddel van een beroepsopleiding een vak leren. Stichting  V&A-I stelt gereedschapskisten samen die een volledige set gereedschap voor een vakgebied bevatten. Jaarlijks worden honderden gereedschapskisten via containers verscheept.

     

 

Maatschappelijke Stage in De Windwijzer en samenwerkende kerken en organisaties

WetenswaardighedenAl enkele jaren bieden we in De Windwijzer scholieren de mogelijkheid een maatschappelijke stage vorm te geven en kennis te maken met diverse soorten vrijwilligerswerk dat weliswaar niet geldelijk beloond wordt, maar zeer de moeite waard is om te doen. Er zijn verschillende programma’s samengesteld en diverse mogelijkheden om de maatschappelijke stage vorm te geven in De Windwijzer, de Vlaardingse kerken en Platform Ander Vlaardingen. De coördinatie hiervan ligt bij de Werkgroep Maatschappelijke Stage (MAS) in De Windwijzer.

Contactpersonen zijn: Gisela Clement en Wim ’t Hoen, bereikbaar via  info@dewindwijzer.nl

NOKKIEBEURS

Twee maal per jaar wordt op een zaterdag de NOKKIE-Beurs gehouden. Voor lage prijzen worden kinderkleding, speelgoed en andere kinderartikelen verkocht. De opbrengst is bestemd voor een goed doel dat met kinderen te maken heeft, dichtbij of ver weg. Alle spullen die over zijn, worden na afloop opgehaald door de Stichting Spoetnik, die deze aflevert in kindertehuizen in de Oekraïne. De beurs wordt georganiseerd door vrijwilligers. Op woensdagavond, donderdag, donderdagavond en vrijdag voorafgaand aan de beurs kan er kleding en speelgoed etc. ingeleverd worden.

Informatie over de NOKKIEbeurs:  danielle_van_dorp@hotmail.com

Boekenmarkt  

Elke tweede zaterdag van de maand is het marktdag in De Windwijzer. Dan zijn van 09.00 tot 12.00 uur de Weggeefwinkel en de Boekenmarkt geopend en op het Verploegh Chasséplein kan men oude kranten inleveren. Soms hebben de markten een speciaal thema. Dat wil zeggen dat er dan bijzondere aandacht wordt gevraagd voor boeken en voorwerpen rondom dat thema.
U kunt op de Boekenmarkt terecht voor een enorm grote keus aan tweedehands boeken op allerlei gebied, tegen een verrassend lage prijs. Sinds enkele maanden is er ook een zitje waar u rustig even een boek kunt doorbladeren. De behulpzame vrijwilligers van de Boekenmarkt helpen u graag het boek te vinden waarnaar u op zoek bent.

Contactpersoon van de boekenmarkt: Rie Werner, via  info@dewindwijzer.nl

Weggeefwinkel

In de Weggeefwinkel kan ieder die dat wil zijn/haar overbodige spullen kwijt en wie daar iets van kan gebruiken, mag dat gratis meenemen. Er wordt veel weggegooid en dat is zonde. In de weggeefwinkel krijgen spullen een ‘tweede leven’. Goed voor het milieu en aantrekkelijk voor mensen met een kleine beurs of voor wie op zoek is naar iets bijzonders. U bent van harte uitgenodigd om gratis te komen ‘winkelen’.

Contactpersoon is Els van der Most. Informatie kunt u krijgen via  info@dewindwijzer.nl.