Wat wij nog meer doen

Inzamelpunt voor tweede-kans gereedschap.

Wetenswaardigheden2

Onder het motto: “Geef gereedschap een tweede kans”, is De Windwijzer  inzamelpunt voor de Stichting Vraag & Aanbod- Internationaal. Deze stichting is opgericht in 1985 met als doel het beschikbaar stellen van goede gereviseerde gereedschappen t.b.v. projecten voor scholing en economische activiteiten in landen in ontwikkeling (met name in Afrika). Door inzamelingen worden gebruikte goederen verkregen en in eigen werkplaatsen opgeknapt. In deze werkplaatsen zijn vrijwilligers en soms arbeidsgehandicapten werkzaam. De laatste groep mensen wordt begeleid bij het vinden van een reguliere baan. U kunt gebruikt gereedschap afgeven in De Windwijzer. Wij zorgen dan voor het verdere vervoer.

Contactpersoon: Dick Wieringa via  info@dewindwijzer.nl

De Stichting Vraag & Aanbod Internationaal beheert in Alphen een loods waarin het ingeleverde gereedschap gesorteerd en gerestaureerd wordt. Veel gereedschap wordt geleverd aan scholen in Afrika waar leerlingen doormiddel van een beroepsopleiding een vak leren. Stichting  V&A-I stelt gereedschapskisten samen die een volledige set gereedschap voor een vakgebied bevatten. Jaarlijks worden honderden gereedschapskisten via containers verscheept.

 

Maatschappelijke Stage in De Windwijzer en samenwerkende kerken en organisaties

WetenswaardighedenAl enkele jaren bieden we in De Windwijzer scholieren de mogelijkheid een maatschappelijke stage vorm te geven en kennis te maken met diverse soorten vrijwilligerswerk dat weliswaar niet geldelijk beloond wordt, maar zeer de moeite waard is om te doen. Er zijn verschillende programma’s samengesteld en diverse mogelijkheden om de maatschappelijke stage vorm te geven in De Windwijzer, de Vlaardingse kerken en Platform Ander Vlaardingen. De coördinatie hiervan ligt bij de Werkgroep Maatschappelijke Stage (MAS) in De Windwijzer.