Weggeefwinkel

Soms gooien mensen iets weg dat iemand anders nog prima kan gebruiken. Dat is zonde. In de Weggeefwinkel van De Windwijzer krijgen dergelijke spullen een tweede leven. De meeste artikelen in onze winkel mogen bezoekers bovendien gratis meenemen. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Zo’n bijzonder concept vraagt wel om een paar spelregels. We vragen klanten te winkelen met een boodschappenmandje, waarin ze maximaal zeven artikelen mogen leggen. Zo blijft er voor iedereen genoeg. Ten tweede vragen we voor sommige artikelen toch een klein prijsje, variërend van vijftig cent tot vijf euro. We doen dit om het ‘meenemen om het meenemen’ te voorkomen. Is dat kleine bedrag toch een probleem, dan kan er altijd met ons over gesproken worden. De winkel is overigens voor iedereen toegankelijk, onafhankelijk van iemands budget.

Heb je spullen die je aan de winkel zou willen afstaan? Graag! Wij en de toekomstige eigenaren zijn er blij mee. Helaas kunnen we geen (kinder-)meubels, plastic kinderspeelgoed, knuffels en spellen meer aannemen, in verband met de beschikbare opslagruimte. Ook computers en randapparatuur, zoals printers, kunnen wij niet meer aannemen.

Het inleveren van goederen is bij voorkeur mogelijk op maandag en donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur. Wij selecteren wat bruikbaar is, maken indien nodig de spullen schoon en geven ze een plek in onze winkel. Wat te lang bij ons ligt uitgestald, brengen we na verloop van tijd naar de milieustraat.

De laatste tijd wordt er erg veel kleding aangeboden, terwijl de ruimte maar beperkt is. Soms moeten we daardoor kleding al direct doorzetten naar andere instanties of zelfs naar de milieustraat brengen. U kunt ook kleding afgeven bij de Kledingbank Vlaardingen aan de Surinamesingel. Zie http://www.kledingbank-vlaardingen.nl

In overleg met de winkelmedewerkers of via het diaconaal spreekuur is het ook mogelijk om buiten de vaste openingstijden een kijkje in de Weggeefwinkel te nemen. Wanneer bijvoorbeeld een heel huis ingericht moet worden, is het mogelijk wat meer spullen mee naar huis te nemen.


De Weggeefwinkel is elke maandag geopend van 09.30 – 12.00 uur en op elke tweede zaterdag van de maand tussen 10.00 – 12.00 uur.

Voor vragen over de Weggeefwinkel kun je terecht bij Aad Moerman, aadmoerman010@gmail.com