Ga naar content

Gratis repareren

Een Repair Café is een plek waar kapotte spulletjes of andere zaken waar iets mis mee is, gerepareerd worden. Zo zijn ze weer bruikbaar en hoeven ze niet te worden weggegooid. Inmiddels zijn er in Nederland een kleine twintig Repair Cafés, waaronder in De Windwijzer. Ons Repair Café is open op elke derde zaterdag van de maand tussen 9.30 – 12.00 uur.

De bijeenkomsten in het Repair Café zijn gezellig en gratis toegankelijk. Bezoekers nemen zelf de spullen mee die gerepareerd moeten worden, waarna kundige vrijwilligers met vakkennis ermee aan de slag gaan. Er is gereedschap en materiaal om diverse reparaties uit te voeren. Denk hierbij aan kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, etc.

 

Repareren is leuk, makkelijk en duurzaam

Onze opzet is zoveel mogelijk samen met de bezoekers voorwerpen weer in orde te krijgen, dat is wel zo leuk en leerzaam. Jaarlijks gooien we in Nederland ontzettend veel weg, deels omdat mensen niet meer weten hoe ze iets moeten repareren. Dat is zonde, helemaal als je bedenkt dat mensen die deze kennis nog wél bezitten, soms ongewild langs de kant staan. Met het Repair Café proberen we bestaande reparatiekennis te bewaren en waar mogelijk zelfs uit te breiden.

Mensen leren bij ons op een andere manier naar hun spullen te kijken. Ze zien er opnieuw de waarde van in. Het Repair Café doet zijn best mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving, maar boven alles wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk en vaak heel makkelijk is. Kom het ook eens proberen!

 

Meer informatie

Voor vragen over het Repair Café De Windwijzer kun je mailen naar repaircafe@dewindwijzer.nl.

 

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl