Ga naar content

De Bovenkamer

De Bovenkamer in De Windwijzer is een inloop- informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten. Elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur kunnen zij samen met hun familie, vrienden en mantelzorgers in De Windwijzer terecht. Onze voorzalen fungeren daarbij als een gezellige huiskamer. Mensen kunnen binnenlopen voor informatie, het maken van een praatje of deelnemen aan een activiteit. Een dergelijk concept heet een Odensehuis, naar de Deense stad Odense waar het eerste ontmoetingscentrum in 2001 ontstond. De Bovenkamer is een van de ruim vijftig Odensehuizen die momenteel in Nederland actief zijn.

 

Activiteiten

Het centrum is van en voor de mensen die er komen, we vormen het met elkaar. Naast het delen van ervaringen en het uitwisselen van informatie vormen de gezamenlijke activiteiten een belangrijk onderdeel. Op het programma staan onder meer luisteren naar verhalen en hierover met elkaar in gesprek gaan, creativiteit, bewegen op muziek, wandelen, samen spelletjes doen en samen eten. Ook bezoeken we soms een leuke bezienswaardigheid in Vlaardingen of nodigen we een gastspreker of zanger uit. We hebben een mooie samenwerking met de Talentklas Vlaardingen. Op deze manier brengen we jong en ouder op een natuurlijke wijze samen en leert iedereen van elkaar. Veel in het Odensehuis draait om de kwaliteit van leven. Niets moet en (bijna) alles mag, gebruikmakend van ieders talent.

Ook mantelzorgers kunnen bij ons terecht met hun vragen. We staan in nauw contact met hen. Ook organiseren we regelmatig gespreks- en informatieavonden voor naasten van mensen met dementie.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kijk je op de website van de Bovenkamer of op de facebookpagina. Voor vragen kun je contact op nemen met Lydia Maathuis. Zij is bereikbaar via 06-51200622. Het is ook mogelijk om een email te sturen naar contact@debovenkamer.info.

Wij vragen per ochtend een kleine bijdrage van € 2,50. Daarnaast vragen we maandelijks een  eigen bijdrage van 15,- euro voor de aanschaf van materialen en het bekostigen van de diverse uitjes.

Odensehuis De Bovenkamer wordt ondersteund door de gemeente Vlaardingen en DSW.

 

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl