Ga naar content
Home  › ... Wat doen we › MInibieb

Minibiebs in de Vlaardingse Oostwijk

Gratis lenen of ruilen

Op verschillende plekken worden in de Oostwijk de komende tijd ruim 25 minibiebs geplaatst. De eerste minibiebs zijn inmiddels al open. Een minibieb is een openbare ruilboekenkast waarin mensen boeken kunnen lenen of ruilen. De minibiebs staan op verschillende plekken in de Oostwijk en worden beheert door bewoners en of instellingen zoals een basisschool.

 

Ook een minibieb beheren?

Wij zoeken nog plekken in de wijk waar een mini-bieb geplaatst kan worden. Slimme plekken: in het oog, maar niet in de weg. We hebben nog ongeveer 10 mini-biebs om te plaatsen. Wat we wel vragen is dat je een oogje in het zeil houdt. Soms staan er kapotte boeken in, of winkeldochters, exemplaren die maar niet meegenomen worden. Die kunnen er dan uit. Dat geldt ook voor boeken waar vocht bijgekomen is. Je houdt het kastje dus netjes.

In De Windwijzer is een speciale kast voor mini-bieb kastjes. Mooie boeken, vaak zo goed als nieuw, die we dubbel hebben of van een genre waar er al genoeg van op de boekenmarkt aanwezig zijn. Die kun je altijd komen ophalen. Je kunt je kastje een thema geven: kinderboeken, thrillers of bijvoorbeeld geschiedenis, dat is helemaal aan jou. Jij bent uiteindelijke ‘de beheerder’. Dus, als je de wijk net iets leuker en leefbaarder wilt maken meld je aan voor zo’n minibieb. Want lezen maakt je wijk en je wereld groter. Wanneer je zegt: ik kan het kastje zelf wel verven en/of ophalen: dat vinden we dat helemaal fijn, maar het is niet echt nodig. De kastjes zijn gratis. Ons emailadres voor info is: minibieb.oostwijk@gmail.com Dit mailadres kun je ook gebruiken bij tips en ‘onraad’.

 

Kaart van de Oostwijk met de minibiebs

 

Mede mogelijk gemaakt door

Niks komt vanzelf tot stand: alleen door de betrokkenheid van vele wijkbewoners, ambassadeurs, de ambachtsmannen en vrouwen van het Geuzencollege, De Windwijzer en de steun van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o en Stichting Jan Anderson en Rita Boon.

 

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl