Vrijwilliger worden …

In de Windwijzer worden haast alle taken en klussen  door vrijwilligers uitgevoerd. Er zijn grote en kleine activiteiten, er is denk- en doewerk, voor een ieder wat wils. Op deze site plaatsen we met regelmaat grotere en kleinere vrijwilligersvacatures. Wellicht iets voor u? Voel u vrij om hier het gesprek over aan te gaan. Een mailtje naar onze vrijwilligerscoördinator Jacoline Wapenaar is voldoende. Dat kan via vrijwilligers@dewindwijzer.nl

 • Vrijwilliger techniek bij programma-onderdelen
  Tijdens diverse programma-onderdelen, maar ook bij externe verhuur, is het belangrijk dat het Licht & Geluid in De Windwijzer goed wordt verzorgd. Momenteel hebben wij een tweetal vrijwilligers die paraat staan om tijdens deze avonden te zorgen dat de muziek draait, de microfoons zijn aansloten, de juiste personen worden uitgelicht met de lichtinstallatie, de beamer functioneert  enzovoort.  De man/vrouw die vanachter de schrijven zorgt dat we alles goed kunnen horen en zien. Natuurlijk krijgt u alle uitleg die nodig is en u draait eventueel ook een of twee avonds mee met een van de huidige technici.De planning van de avonden gaat via inroostering en gebeurt in goed overleg. U bent voor minimaal 2 avonden  of dagdelen overdag)  in de maand hiervoor beschikbaar.
  Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u dit doorgeven aan vrijwilligers@dewindwijzer.nl  ter attentie van Jacoline Wapenaar.
 • Iemand met groene vingers en gevoel voor sfeer
  Wat is er vriendelijker dan her en der een bloemetje op de tafel  en bijvoorbeeld  een mooi bos op de bar of bij binnenkomst. Bloemen en groen dat zegt: “Wees welkom, we hebben aandacht voor u en voor het gebouw”. Wat betekent dit : één of twee keer per week komt u langs om te zien hoe een en ander erbij staat. Er is een budget voor bloemen. Ook goed om te weten: er mogen ook bloemen bij het stadlandbouwproject “De Ruytenburg” geplukt worden. Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u dit doorgeven aan vrijwilligers@dewindwijzer.nl
  Jacoline Wapenaar kan u hier meer over vertellen.

 • Vrijwilligers voor diverse onderhoudsklussen
  Wij hebben nog plaats voor enkele mensen die het leuk vinden om met hun handen bezig te zijn, vooral mensen die de kwast ter hand willen nemen. Een plezierig ogend huis vraagt om goed onderhouden verfwerk. dat geldt ook voor de Windwijzer. Een deur, en muurtje, daklijsten, beschadigde post, mededelingenbord; het zijn zomaar enkele van de zaken die zo nu en dan een lik verf nodig hebben. Bent u iemand die hier lol in heeft. U kunt dat op een vast moment in de week doen, maar het is ook prima wanneer u in uw ritme en op de dagen dat het u uitkomt de voorkomende klussen aanpakt. Maandagochtend zijn enkele onderhoudsvrijwilligers al vaak actief. U hoeft zeker geen professionele schilder te zijn, maar wel iemand die netjes werkt en ook weet hoe verfwerk wordt uitgevoerd.

  Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u dit doorgeven aan vrijwilligers@dewindwijzer.nl U wilt iets doen, maar het staat er niet bij? Ook dan kunt u een mailtje sturen. Wie weet is er toch iets waarvan u energie en voldoening krijgt. We zijn een veelzijdige organisatie, met een breed aanbod van activiteiten en werkzaamheden.