Start Repair Café De Windwijzer uitgesteld

Helaas is de pilot om een Repair Café in De Windwijzer te starten uitgesteld. Deze stond gepland in de maand mei en is vanwege het corona virus verschoven naar half september.

Niet stilgezeten
De mensen van het diaconaal en missionair centrum De Windwijzer hebben niet stil gezeten. Er zijn diverse voorbereidingen getroffen. Zo is men lid geworden van de landelijke organisatie die ondersteuning biedt aan startende Repair Cafés. Ook de geboden hulp van Repair Café Westwijk mag niet onvermeld blijven. Zij draaien al vele jaren een succesvol Repair Café. De Windwijzer heeft, dankzij ‘Westwijk’, een mooi groepje vrijwilligers die staan te trappelen om te beginnen. Helaas moeten zij dus nog even wachten.

Activiteiten
De activiteiten van een Repair Café bestaan kortweg uit het repareren van kapotte dingen; huishoudelijke apparaten, fietsen, kleding enzovoort. Daarbij is het sociale element ook belangrijk. Voor het repareren van kleding heeft De Windwijzer al een aantal naaimachines gekregen waarvoor meer dan dank.

Hoe en wanneer de opening zal plaatsvinden is momenteel nog een beetje ongewis. Gemikt wordt op de tweede zaterdag van september. Maar, daar gaat Virus Corona eigenlijk over. Nieuwe vrijwilligers voor dit mooie initiatief zijn overigens nog steeds hartelijk welkom. Voor meer informatie: info@dewindwijzer.nl.

 

Frans Assenberg