Soepproject

Soep maken is een heerlijke traditie. De soep kookt langzaam en laat heerlijke geuren los. Smaken kunnen enorm variëren. Wat is er voorhanden, wat biedt de markt of het land? Ieder gezin of familie heeft zijn eigen soeptraditie en vaak ook eigen recepten. Soep heeft vaak ook een verhaal. De soepmaker stopt er eigenlijk altijd iets van zichzelf in.

Maar ook de soepmaaltijd is mooi. Het is een maaltijd met een bepaalde mate van eenvoud. Soep is voedzaam en vaak goed betaalbaar. Een soepmaaltijd geeft tijd voor een gesprek.

Het vormt de basis van ons soepproject. Een groep van in totaal zo’n tachtig soepvrijwilligers levert bij ons soep aan, die vervolgens zijn weg vindt naar onder meer de Voedselbank, de Stichting Uitgifte Punt Vlaardingen, de opvang van dak- en thuislozen en overige belangstellenden. We gebruiken de soep ook zelf, bijvoorbeeld tijdens ons Open Huis op de maandagochtend. De vraag is groot. Samen met onze actieve soepmakers zorgen we ervoor dat onze voorraad op peil blijft.

Mensen kunnen de soep bij ons komen afhalen, voor zichzelf of iemand anders. Ze krijgen de soep ingevroren mee, in speciale emmertjes die zijn voorzien van een etiket en een hygiënesluiting. Het etiket vermeldt om welke soep het gaat, met de ingrediënten en de bereidingsdatum.

Wanneer je ook soep wilt maken voor ons project, kun je dit doorgeven via soep@dewindwijzer.nl. Wij zetten je dan op onze informatielijst. Ook kun je ons op dit adres e-mailen wanneer je graag soep wilt hebben voor jezelf, iemand anders of er een andere bestemming voor hebt. De soep kan in principe van maandag tot donderdag[M2]  gebracht en afgehaald worden in De Windwijzer, op genoemde dagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Ook voor lege emmertjes kun je in De Windwijzer terecht.

Voor vragen over het soepproject kun je contact opnemen met Paul Burger, paulburger@dewindwijzer.nl