Soep voor de Voedselbank, kookt u mee?

Omdat we een beetje op elkaar willen en moeten letten…hebben we verse soep nodig. Kookt u mee?

De Voedselbank Vlaardingen krijgt door de corona-crisis minder goederen vanuit Rotterdam aangeleverd. Wij willen daarom graag vers gekookte soep en brood toevoegen aan de goederen die nog wel binnenkomen. Maar dat betekent dat we minimaal 100 liter soep en 100 broden per week nodig hebben… De broden zijn het minste probleem, maar voor de eigengemaakte soep hebben we u nodig. Kookt u mee? Zo ja,

  • U kunt één of meerdere liters soep koken en dit vooraf melden via soep@dewindwijzer.nl Meld u dan alstublieft ook wat voor soep u gemaakt heeft. Wij nemen dan contact met u op en maken een afspraak voor de aflevering. Wij verpakken de soep in diverse 1-liter-emmers, doen er een sticker op en vriezen het vervolgens in. Op vrijdag zorgen de medewerkers van de Voedselbank dat de soep op de goede plekken terecht komt. Het is ook mogelijk, dat wat één of meerdere emmertjes thuis bij u afleveren. Dan kant u ze gelijk vullen en hoeft u ze alleen maar op de woensdagochtend af te geven.
  • Ook kunt u bij aflevering van uw soep ook verpakte levensmiddelen (pasta, blikgroente e.d.) ten behoeve van de Voedselbank afgeven.
  • Uiteraard nemen wij bij het in ontvangst nemen en distribueren van de soep en levensmiddelen de veiligheidsmaatregelen van het RIVM nauw in acht.
  • Dit initiatief geldt voorlopig tot 6 april. Daarna maken we de balans op.
  • Heeft u praktische vragen, mail dan naar soep@dewindwijzer.nl.