Odensehuis De Bovenkamer

De Bovenkamer in De Windwijzer is een inloop- informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten. Elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur kunnen zij samen met hun familie, vrienden en mantelzorgers in De Windwijzer terecht. Onze voorzalen fungeren daarbij als een gezellige huiskamer. Mensen kunnen binnenlopen voor informatie, het maken van een praatje of deelnemen aan een activiteit.


Een dergelijk concept heet een Odensehuis, naar de Deense stad Odense waar het eerste ontmoetingscentrum in 2001 ontstond. De Bovenkamer is een van de twintig Odensehuizen die momenteel in Nederland actief zijn.

Het centrum is van en voor de mensen die er komen, we vormen het met elkaar. Naast het delen van ervaringen en het uitwisselen van informatie vormen de gezamenlijke activiteiten een belangrijk onderdeel. Op het programma staan onder meer kijken naar kunst, bewegen op muziek, zelf schilderen of tekenen en samen wat koken. Ook bezoeken we soms een museum of nodigen we een gastspreker uit. Veel in het Odensehuis draait om de kwaliteit van leven. Niets moet en (bijna) alles mag, gebruikmakend van ieders talent.

Elke eerste dinsdag van de maand wisselen mantelzorgers in een aparte ruimte ervaringen uit in een gespreksgroep. Ook organiseren we regelmatig gespreks- en informatieavonden voor kinderen en (volwassen) kleinkinderen van mensen met dementie.

Alle informatie vind je op www.debovenkamer.info en www.facebook.com/debovenkamerNWN.

Voor vragen kun je ook bellen naar 06-51200622, een vrijwilliger van De Bovenkamer zal proberen de vragen te beantwoorden. Odensehuis De Bovenkamer wordt ondersteund door de gemeente Vlaardingen en DSW.

Wij vragen per ochtend een kleine bijdrage van € 2,50.

Voor vragen over De Bovenkamer kun je terecht bij Lydia Maathuis, contact@debovenkamer.info