Nokkiebeurs

Kinderen kunnen hun spulletjes snel zat zijn en kleding dragen ze vaak maar kort. Ze groeien immers. De Windwijzer zamelt de gebruikte spullen en kledingstukken in en biedt ze tweemaal per jaar aan op de Nokkiebeurs, een bijzondere markt die inmiddels ruim twintig jaar bestaat. 

Kinderkleren, kinderfietsen, buggy’s, bedjes en bijvoorbeeld poppenhuizen vinden via de Nokkiebeurs een nieuwe eigenaar. Zo maken we kinderen en hun ouders blij met spullen die in een ander gezin niet meer nodig zijn. Bovendien zorgt de Nokkiebeurs ervoor dat de spullen niet belanden bij de vuilverbranding, wat het milieu ten goed komt.

De opbrengst stellen we steevast beschikbaar aan een goed doel. Het gaat standaard om projecten die met kinderen en/of jongeren te maken hebben. We proberen het af te wisselen. Soms is zo’n project ver bij ons vandaan, een volgende keer zoeken we het juist dicht bij huis. Spullen die overblijven staan we af aan de Stichting Spoetnik, die deze aflevert bij kindertehuizen in Oekraïne. De organisatie van de Nokkiebeurs is in handen van vrijwilligers.

Vanaf de woensdagavond die voorafgaat aan de beurs kan de kleding en het speelgoed bij ons ingeleverd worden. Op de donderdag en de vrijdag kan dat gedurende de hele dag en zelfs ’s avonds. Edities van de Nokkiebeurs staan traditiegetrouw gepland in de lente en in de herfst.


Extra openingsmomenten
Graag ondersteunen we mensen met een kleine beurs. Wie ineens kleding of speelgoed voor zijn of haar kinderen nodig heeft, maar daar onvoldoende geld voor bezit, kan altijd een beroep op ons doen. Ook als je iemand wilt helpen die in deze situatie verkeert, bieden we aan tussentijds een kijkje in onze voorraadruimte te nemen. Dat gebeurt samen met een vrijwilliger die precies weet welke spullen we tot onze beschikking hebben.

Houd voor de Nokkiebeurs ook de informatie op Facebook in de gaten: www.facebook.com/nokkiebeurs

Voor vragen over de Nokkiebeurs kun je terecht bij Rianne van Dorp (vandorpr@gmail.com) of Dieke Franssen (diekefranssen@gmail.com)