Ga naar content
Home  › ... Nieuws

Wijkdiner door st. Inclusia in De Windwijzer

25-6-2024
Wijkdiner door st. Inclusia in De Windwijzer

Voor één avond veranderde De Windwijzer in een bruisend restaurant, waar oude en nieuwe Vlaardingers samenkwamen voor een uniek wijkdiner georganiseerd door Stichting Inclusia. Het doel van dit wijkdiner was om elkaar te ontmoeten om zo samen een nieuwe, gedeelde taal en cultuur op te bouwen. En daarbij valt één ding op: er wordt alleen maar Nederlands gesproken.

De avond draaide niet alleen om lekker eten, maar vooral om verbinding. “Het is belangrijk dat nieuwkomers iemand hebben die hen helpt het dagelijkse leven in Vlaardingen te begrijpen,” aldus Souad Achour van Stichting Inclusia. “Denk aan tips voor goedkope boodschappen of het vinden van een huisarts.”

Wethouder Arnoud Proos was ook van de partij en roemde het initiatief. “Samen eten is een prachtige manier om elkaars verhalen te delen en begrip te kweken,” zei Proos. “Dit is precies wat we als gemeente Vlaardingen willen bevorderen: een hechte gemeenschap waar iedereen zich welkom voelt.”

De gesprekken aan tafel waren levendig en er werd gelachen, terwijl heerlijke gerechten uit verschillende keukens werden geserveerd. Omroep Twee heeft er een leuke videoreportage van gemaakt:

‹ terug

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl