Ga naar content
Home  › ... Nieuws

Expositie 'Familiar Grounds' Mirjam Boomert

21-10-2024
Expositie 'Familiar Grounds' Mirjam Boomert


Op zaterdag 2 november wordt de expositie van Mirjam Boomert geopend. Als autodidact kunstenaar, werkend vanuit haar Verbeeldingsatelier, heeft Mirjam haar eigen pad uitgestippeld waarbij zij, ondanks de verscheidenheid aan disciplines/materialen, (o.a. fotografie, textiel, poëzie) steeds meer een rode draad is gaan zien. In De Windwijzer laat zij haar werk zien.

Met een kinderlijk naïeve, open blik bekijkt Mirjam haar omgeving en probeert in werk en woord weer te geven wat ze waarneemt. Vaak gebruikt ze materialen die al van iemand anders zijn geweest, dit zijn beginstukken voor een nieuw hoofdstuk. Al schrijvend en schrappend probeert ze te komen tot de essentie van een materiaal, tekst of situatie. Als muzikant, drummer, is ritme belangrijk, dit werkt ook door in haar poëzie.

Voelen is belangrijk, letterlijk (ze zit graag aan dingen en wil soms ook dat bezoekers aan haar werk mogen voelen) maar ook figuurlijk, er komen veel prikkels binnen in haar hoofd. Als tegenwicht voor deze chaos gebruikt ze vaak ongekleurde, natuurlijke materialen zoals katoenen vissersgaren waarmee ze alles met elkaar verbindt.

Familiair Grounds verwijst naar de eerdere expositie die Mirjam in 2013 in De Windwijzer had maar ook naar het feit dat Vlaardingen, op de één of andere manier, steeds meer een plek in haar werk gaat krijgen. In deze expositie is er fotografie, poëzie en een vleugje verleden te zien.

De opening vindt plaats op zaterdag 2 november om 15.30 uur. De expositie is daarna tot 3 januari 2025 te bekijken tijdens de openingstijden van De Windwijzer.

‹ terug

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl