Ga naar content
Home  › ... Nieuws

Dhr. Joris Voorhoeve komt naar De Windwijzer

4-9-2024
Dhr. Joris Voorhoeve komt naar De Windwijzer

De oorlog in Oekraïne is dagelijks in het nieuws. In het grotere kader van de Vredesweek komt op 19 september Joris Voorhoeve naar De Windwijzer. Voorhoeve is voormalig hoogleraar internationale betrekkingen, oud-minister van defensie, voormalig lid van de Raad van State en oprichter/adviseur van OpenDoorUkraine.NL in De Windwijzer een lezing geven waarin Oekraïne centraal staat.

De verhalen uit zijn recent verschenen boek Ware Moed zullen ter sprake komen en samengevat worden. Dit boek en de verhalen gaan niet primair over de politieke situatie in Oost Europa maar over mensen, Oekraïense mensen die vechten voor hun vrijheid. Het boek schetst de offers die zij brengen en de overtuigingen die hen overeind houden tegenover de grote overmacht van Rusland. Zij hebben onze hulp nodig. Ze vechten ook voor onze Europese idealen. Deze mannen en vrouwen waarschuwen voor wat Europa te wachten staat als Rusland Oekraïne onderwerpt.

Aansluitend op de lezing is er ruim gelegenheid om met elkaar en met de heer Voorhoeve in gesprek te gaan. Natuurlijk kun je vragen stellen of je kunt stellingen voorleggen waarvan je denkt dat ze relevant zijn voor de discussie of de maatschappelijke opinie. Deze dialoog eindigt om 21:30 uur.

Dan zal, tot 22:00 uur, een leidinggevende bij Inclusia, de organisatie die o.a. Mrija, de Oekraïense wijk in Vlaardingen, ondersteunt, meer vertellen over Mrija. Hoe de wijk tot stand gekomen is, hoe de wijk gegroeid is, hoe deze nu is en hoe de toekomst er uitziet. Ook zal zij vertellen over de verbindingen tussen de Oekraïners die intussen soms al weer meer dan twee jaar in Vlaardingen wonen en de andere Vlaardingers.

Voor wie geïnteresseerd is in het boek Ware Moed: de winkelprijs van Ware Moed is €25. Wie het boek op deze avond wil aanschaffen, ontvangt het voor €20 van de schrijver.

Al met al belooft het een interessante en informatieve avond te worden met sprekers en discussie.

Aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

‹ terug

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl