Gered Gereedschap

Met Gered Gereedschap draagt De Windwijzer bij aan een goed doel. Wie gebruikt gereedschap heeft, kan dat bij ons inleveren. Onze samenwerking met de Stichting Vraag en Aanbod Internationaal zorgt ervoor dat de ingeleverde spullen terechtkomen in enkele Afrikaanse ontwikkelingslanden, waar het de mensen helpt aan werk en inkomsten.

Zoals op de site van de stichting te lezen valt: Wij vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan. Niet door geld te geven, want dat geeft slechts tijdelijk verlichting. Wij geven mensen gereedschap, zodat ze zelf de kost kunnen verdienen.

Bij de stichting VAI zijn alle soorten gereedschap welkom. Het gaat bijvoorbeeld om vijlen, nijptangen en zagen, maar ook om elektrische apparaten zoals naaimachines en computers. Op de site staat helder uitgelegd om welke spullen het gaat. Bij elk soort gereedschap past een beroep, bijvoorbeeld timmerman, automonteur of loodgieter. De stichting sorteert de gereedschappen, knapt ze op en zorgt ervoor dat mensen er ter plekke een beroep mee kunnen uitoefenen. Het vervoer geschiedt met zeecontainers.


De Windwijzer is een van de circa dertig inzamelpunten van VAI in Nederland. In de werkplaatsen van de Stichting zijn vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. De laatste groep mensen wordt begeleid bij het vinden van een reguliere baan.

Je kunt gebruikt gereedschap afgeven in De Windwijzer. Wij zorgen dan voor het verdere vervoer. Indien gewenst, kunnen wij het ook bij je ophalen. Neem in dat geval contact op met Dick Wieringa, bij wie je ook terecht kunt voor overige vragen (dick.wieringa@gmail.com)