De Buurtkamer

Vrijwilligers van De Windwijzer en bewoners van de Oostwijk komen iedere dinsdagmiddag samen in De Buurtkamer, steevast een gezellig ontmoetingsmoment. Natuurlijk zijn ook mensen van buiten de Oostwijk welkom, juist omdat sociale interactie in De Buurtkamer zo’n belangrijke rol speelt.

Bezoekers leren nieuwe mensen kennen, gaan met elkaar creatief aan de slag, bekijken films, doen een spelletje en één keer in de maand een Bingo met een knipoog. (veelal met prijzen uit de weggeefwinkel)  Extra activiteiten rond feestdagen zoals Paas- en Kerstbrunch. Voorjaars en Kerststukjes maken. Bij voldoende animo vanuit de bezoekers kunnen wij ook af en toe uit lunchen gaan. Veel is mogelijk, het gevarieerde programma wordt deels op de deelnemers afgestemd. Inmiddels telt De Buurtkamer zo’n tien á vijftien vaste deelnemers, mensen die elkaar al wat langer kennen en wekelijks naar de dinsdagmiddag uitkijken. We beginnen om 12:30 uur (inloop vanaf 12.15 uur) met een gezamenlijke lunch (kosten € 2,50), waarna het programma duurt van 13.30 tot 15.30 uur.  

Bij de Buurtkamer zijn ook regelmatig stagiaires van diverse scholen betrokken. Ze helpen mee met het programma en verzorgen mede de lunch. Het is mooi om te zien hoe verschillende generaties op deze wijze bij elkaar komen.

Voor vragen over De Buurtkamer: Bep Maurits, h.maurits@upcmail.nl en Brigitta van der Hoeven brigittavdhoeven@live.nl