De Bovenkamer

… omdat het leven niet ophoudt bij (beginnende) dementie

Een Odensehuis is een informatie-, advies- en ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Van de dertig Odensehuizen in Nederland is er één gevestigd in Vlaardingen, in De Windwijzer. Hier bent u elke dinsdag en donderdag van harte welkom tijdens de inloopochtend. Dan zijn de voorzalen van De Windwijzer ingericht als gezellige huiskamer, waar u van alles kunt doen. Of láten, want niets moet. U kunt binnenlopen voor een kop koffie of thee, informatie, of een gezellig praatje. Voor een lunch of activiteit in het teken van bewegen, kunst en muziek. Hoe de inloopochtend er precies uitziet, bepalen we samen met alle bezoekers van De Bovenkamer.

Elke eerste donderdag van de maand komt een mantelzorggespreksgroep bij elkaar in een aparte ruimte. Daarnaast organiseren we informatiegespreksavonden voor kinderen van mensen met dementie. Het is ook mogelijk een individuele afspraak te maken bij u thuis of in De Windwijzer.

We zijn altijd op zoek naar mensen met én zonder geheugenproblemen of dementie, die iets kunnen laten zien of vertellen over hobby of werk. Naar mensen ook, die samen met anderen een lekkere lunch kunnen bereiden. Of die een auto hebben en weleens willen rijden voor een uitstapje naar museum of natuurgebied in de buurt. Mensen kortom, die kunnen laten zien dat het leven niet ophoudt bij geheugenproblemen of dementie. Kom gerust eens op visite en proef de sfeer.

Odensehuis De Bovenkamer wordt ondersteund door de gemeente Vlaardingen.

www.debovenkamer.info