Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zin op Zondag – Trees van Montfoort over Groene Theologie

16 april 15:00 - 16:00

Maak jij je ook zorgen over de klimaatverandering, de uitputting van de aarde, de afname van de biodiversiteit en alle consequentie die dat alles gaat hebben?
Trees van Montfoort, onderzoeker en theoloog, heeft hierover geschreven in haar boek ‘Groene Theologie’. Deze middag helpt Trees ons op weg naar een andere verhouding tot de schepping, door een herbezinning op denken, doen èn geloven. Het sleutelwoord daarbij is ‘verbondenheid’, een verbondenheid met de aarde en alle leven, om steeds weer te vieren. Dat maakt het mogelijk om ‘de gigantische problemen als de opwarming van de aarde en het massale sterven van dieren en planten onder ogen te zien, zonder wanhopig te worden.’

Het boek Groene theologie door Trees van Montfoort werd gekozen tot beste theologische boek van 2019. Uit het juryrapport: ‘Groene theologie is een hyper-urgent en noodzakelijk boek’. In haar boek pleit ze ervoor dat de zorg voor het klimaat het hart van de kerk raakt. Het betekent een ander licht op de bijbel. Zij laat zien dat er fundamenteel iets fout is in de manier waarop vooral de westerse cultuur, voor een deel mede door het christendom, zich tot de schepping verhoudt en dat daar wat aan moet veranderen. Kortom: een inspirerende en moedgevende middag voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van de aarde en alle leven.

– Zondag 16 april van 15.00 – 16.00 uur

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
15:00 - 16:00