Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zin op Zondag – Joyce Rondaij over ‘het werk van Auschwitz-overlever Primo Levi’

21 mei 15:00 - 16:00

Joyce Rondaij is theoloog en schrijfster. In haar boek “Primo Levi na God” onderzoekt ze het werk van de Italiaanse schrijver en Holocaust-overlevende Primo Levi vanuit een theologisch perspectief.
Levi was een Joodse scheikundige die gevangen werd genomen door de nazi’s en in Auschwitz belandde. Hij overleefde de Holocaust en schreef daarover verschillende boeken, waaronder zijn bekendste werk “Is dit een mens?”. In dit boek beschrijft Levi zijn ervaringen als gevangene in Auschwitz en de onmenselijke omstandigheden waaronder hij moest leven.

Rondaij onderzoekt in haar boek de manier waarop Levi’s werk kan bijdragen aan het theologisch denken over de Holocaust en het lijden van de mens. Ze bekijkt hoe Levi’s werk ons kan helpen om ons te verhouden tot de vraag naar God en het lijden van onschuldige mensen.

Het boek van Rondaij is een belangrijke bijdrage aan het debat over de relatie tussen religie, theologie en de Holocaust. Het biedt inzichten en perspectieven die van belang zijn voor iedereen die zich bezighoudt met deze thema’s.

– Zondag 21 mei van 15.00 – 16.00 uur

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
15:00 - 16:00