Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zin op Zondag – Hedayatullah Amid – Kwetsbare vrijheid

19 maart 15:00 - 16:00

Het zal je overkomen: enkele weken als fotojournalist voor het persagentschap EPA (European Press Photo Agency) bij de Olympische Winter Spelen in Japan werken om daarna naar je eigen land, Afghanistan, terug te keren – en gelijk de volgende dag de machtsovernamen door de Taliban mee te maken; en vervolgens via de chaos van het vliegveld van Kaboel uiteindelijk als vluchteling in Vlaardingen terecht te komen.

Dat is het verhaal van de bekroonde fotograaf Hedayat Amid, geboren in 1990 in Kaboel. Nadat hij zoveel mogelijk cursussen fotojournalistiek in Kaboel volgde, werkte hij als Senior Fotojournalist en werd uiteindelijk Hoofd Fotojournalist van EPA in Afghanistan. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in nationale en internationale bladen, zoals de Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel, Telegraph, TIME, Wall Street Journal, Al Jazeera, BBC en El Pais. Sinds hij in Nederland woont, zijn foto’s ook in de NRC en door het ANP gepubliceerd.
Als onderdeel van de Geuzenmaand, met als thema “Kwetsbaar vrijheid”, komt Hedayatullah op zondag 19 maart 2023 zijn verhaal voor Zin op Zondag vertellen, maar vooral veel van zijn indrukwekkende foto’s laten zien. En een foto zegt meer dan duizend woorden.

  • Zondag 19 maart van 15.00 tot 16.00 uur

Voor informatie zie ook:

https://www.barturphotoaward.org/2022-winners/photojournalist/main/hedayatullah-amid-
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/12/08/ik-zie-het-park-als-een-kunstwerk-a4150758

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
15:00 - 16:00