Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatervoorstelling De Poppenspeler van Warschau

4 mei 21:00

Hoe doe je het goede in een omgeving waarin het kwaad vrij spel heeft? Deze vraag dringt zich onherroepelijk op tijdens de voorstelling ‘De poppenspeler van Warschau’. Indringend theater vol met muziek op donderdag 4 mei om 21.00 uur in De Windwijzer door Trio Wilde Eend.

Het stuk is geënt op het gelijknamige boek van Eva Weaver en bevat tal van scenes die zich ook in werkelijkheid hebben voorgedaan. Hoofdpersoon is Mika, een veertienjarige Joodse jongen. Hij woont in het door Duiters bezette getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika opa’s jas en ontdekt hij in de vele geheime zakken een aantal handpoppen. Zo wordt Mika samen met zijn nichtje Elly poppenspeler. Zij vermaken de kinderen van het getto, maar worden ook gedwongen voor Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Wie overleeft deze hel en welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

‘De poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend èn vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos. Een ongelooflijk actueel thema, helaas.

Trio Wilde Eend – ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke – brengt een mix van muziek en verhalen uit Oost-Europa en verder. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer, Balkan- en zigeunermuziek, maar ook melodieën uit onder meer Rusland en Armenië. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun muziek nog meer kleur. Het trio bestaat uit Gottfrid van Eck: klarinetten, Tessa Zoutendijk/Jiska ter Bals: viool en Juul Beerda: accordeon.

Meer info >

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
21:00