Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Repair Café

16 oktober 09:00 - 12:00

Een Repair Café is een plek waar kapotte spulletjes of andere zaken waar iets mis mee is, gerepareerd worden. Zo zijn ze weer bruikbaar en hoeven ze niet te worden weggegooid. Inmiddels zijn er in Nederland een kleine twintig Repair Cafés, waaronder in De Windwijzer. Ons Repair Café is open op elke derde zaterdag van de maand tussen 9.00 – 12.00 uur.

De bijeenkomsten in het Repair Café zijn gezellig en gratis toegankelijk. Bezoekers nemen zelf de spullen mee die gerepareerd moeten worden, waarna kundige vrijwilligers met vakkennis ermee aan de slag gaan. Er is gereedschap en materiaal om diverse reparaties uit te voeren. Denk hierbij aan kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, etc.

Onze opzet is zoveel mogelijk samen met de bezoekers voorwerpen weer in orde te krijgen, dat is wel zo leuk en leerzaam. Jaarlijks gooien we in Nederland ontzettend veel weg, deels omdat mensen niet meer weten hoe ze iets moeten repareren. Dat is zonde, helemaal als je bedenkt dat mensen die deze kennis nog wél bezitten, soms ongewild langs de kant staan. Met het Repair Café proberen we bestaande reparatiekennis te bewaren en waar mogelijk zelfs uit te breiden.

Mensen leren bij ons op een andere manier naar hun spullen te kijken. Ze zien er opnieuw de waarde van in. Het Repair Café doet zijn best mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving, maar boven alles wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk en vaak heel makkelijk is. Kom het ook eens proberen!

We vragen je wel vooraf een afspraak te maken, zodat de vrijwilligers zich kunnen voorbereiden. Reparaties kunnen aangemeld worden tot 17.00 uur op de donderdag die voorafgaat aan de eerstvolgende bijeenkomst. Neem daarvoor contact op met Frans Assenberg, frans@vlaardingen.tk of Marjo Sens, marjo.sens@gmail.com. Ook voor overige vragen over het Repair Café kun je bij hen terecht.

Op zaterdag 18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december – van 09.00 tot 12.00 uur – vooraf aanmelden via 010 – 434 78 87

 

Gegevens

Datum:
16 oktober
Tijd:
09:00 - 12:00