Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening Geuzenmaand “Kwetsbare vrijheid”

6 maart 19:30

De maand maart, waarin de Geuzenpenning wordt uitgereikt, staat symbool voor het opnieuw vertellen van het verhaal van de vrijheid. Het verhaal van de Vlaardingse verzetsgroep ‘De Geuzen’. Een maand lang wordt via een divers aantal activiteiten het verhaal van onze vrijheid levend gehouden. In 2023 staat de maand maart, de Geuzenmaand, in het teken van het thema: ‘kwetsbare vrijheid’.

De Geuzenmaand wordt ieder jaar in De Windwijzer geopend door een spreker, die raakvlakken heeft met het werk van de organisatie of de persoon die op 13 maart van dat jaar de Geuzenpenning ontvangt. Een bijzondere avond van ontmoeting en bezinning die wordt omlijst met muziek. Op dezelfde avond wordt ook de Geuzenmaand fototentoonstelling geopend. In De Windwijzer is gedurende deze maand het werk te zien van 35 fotografen die zich hebben laten inspireren door het thema ‘kwetsbare vrijheid’.

Omdat bij het samenstellen van deze informatie nog niet bekend is wie de laureaat 2023 zal ontvangen is helaas ook de openingspreker nog niet bekend. Houdt u de website van de Windwijzer of van De Geuzenmaand (www.geuzenmaand.nl) hiervoor in de gaten. Ook in de lokale nieuwsmedia zal hier aandacht voor zijn.

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) De toegang is gratis.

Verdere info:

De maand maart staat in Vlaardingen in het teken van het geuzenverleden. Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning worden door tal van maatschappelijke en culturele organisaties in onze stad passende activiteiten georganiseerd die de betekenis en de onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand de Vlaardingers meer bekend maken met deze waarden, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen.

De Geuzenpenning is een eerbetoon aan mensen en organisaties die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Een mooi en gedreven initiatief dat zorgt voor een historisch bewustzijn. De plechtigheid heeft een sterk ingetogen en integer karakter dat past bij de gelegenheid. De penning en het evenement zijn voor Vlaardingen en omgeving van grote betekenis. De Geuzenmaand schenkt hier binnen Vlaardingen een maandlang aandacht aan.

  • Maandag 6 maart om 20.00 uur

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
19:30