Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening expositie ‘Symbiose & Co-existentie’

14 mei 15:15

Door de geschiedenis heen hebben we religie, filosofie, kunst en muziek onderzocht om te proberen het doel van ons bestaan te ontdekken en voor velen is deze ongrijpbare vraag onbeantwoord gebleven. Maar als gevolg van de pandemie heeft de wereld de afgelopen twee jaar een zeer dramatische periode doorgemaakt die ons niet ongedeerd kan laten. Het is duidelijk dat we in deze uitdagende tijden verenigd zijn in ons lijden en ons verdriet, ongeacht onze nationaliteit of onze kernovertuigingen. Het is wereldwijd een tijd van bezinning geweest.

We worden momenteel geconfronteerd met een angstaanjagende oorlog die al duizenden levens heeft geëist in Oekraïne. Alles speelt zich af als een horrorfilm, maar is helaas echt. Miljoenen mensen zijn naar verschillende landen in Europa gevlucht. Dit is een uitdagende tijd voor ons allemaal. Wat kunnen we doen in naam van menselijkheid en solidariteit? Hoe we onze innerlijke rust kunnen vinden.

‘Symbiose & Coexistence’ is een tentoonstelling samengesteld door Zhanhong Liao in samenwerking met Windwijzer. Alle deelnemers die Zhanhong persoonlijk heeft uitgenodigd, zijn gepassioneerde professionele artiesten zoals zij. Ze ontmoetten elkaar op culturele evenementen, kunstsymposia en tentoonstellingen en werden collega’s en vrienden. Het zijn Ana Ivanovska (Noord-Macedonië), Avijit Mukherjee (India), Elisabeth Melkonyan (Oostenrijk), Janick Ericksen (Canada) en Oreilly Jacinta (Ierland).

De tentoonstelling toont zeer uiteenlopende kunstwerken van 6 kunstenaars, waaronder Zhanhong Liao. Het zijn: expressieve mix media schilderijen van Janick, abstract werk van Jacinta, prenten van Avijit, fotomontage van Ana, objecten van Elisabeth en aquarel van Zhanhong. Alle kunstwerken zijn te koop. Kunstenaars zijn overeengekomen om 20% van de inkomsten te schenken aan een bevriende kunstenaar uit Charkov, Oekraïne, Valantina S.A.. Ze is momenteel in Polen. Tijdens de tentoonstelling zullen we een goed moment vinden om online met haar te chatten. Een echt verhaal dat je ook kunt volgen.

Bij de opening op zaterdag 14 mei om 15.15 uur zal Elizabeth een live optreden geven onder de titel Fear of the War against the Vivacity of Freedom. Tijdens de twee maanden durende tentoonstellingen, lezingen en workshops worden door deelnemende kunstenaars aangeboden. Met de ideeën van menselijkheid en solidariteit wordt deze tentoonstelling een evenement van het verbinden van mensen en het delen van liefde. We hopen dat ook onze lokale inwoners op hun geschikte tijd zullen komen om de tentoonstelling te zien, deel te nemen aan onze activiteiten en kunst te kopen.

  • Zaterdag 14 mei om 15.15 uur

Gegevens

Datum:
14 mei
Tijd:
15:15