Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Sil van Mil

9 september 00:00 - 28 oktober 23:59

Sil is een ware meester in het realistisch gedetailleerd schilderen. Met haar kunstwerken zet ze je graag op het verkeerde been; Sil creëert als het ware een nieuwe werkelijkheid, die jou als kijker verbaast en verwondert. Natuur is haar grootste passie. Het liefst zou Sil in de vrije natuur leven en zich omringen met dieren. Die liefde spat van haar doeken, waarin ze uiteenlopende beesten met indringend oogcontact tot leven brengt. Daarnaast zijn woeste golven van de zee een geliefd onderwerp in haar werken.

Door de uitgekiende lijnen en composities blijf je naar haar schilderijen kijken. Sil gebruikt graag aardse kleuren, maar brengt letterlijk leven in de brouwerij door spetterende kleuren toe te voegen. Niet alleen de kleuren springen eruit. Ook haar subtiele gebruik van reliëf geeft haar werken inhoud en diepte, gecombineerd met bijzondere ondergronden, zoals verroest staal en zeldzame lijsten.

Tot slot is Sil een begenadigd portrettist. Zij werkt daarin ook, met veel succes, op bestelling.”

Over Sil
Sinds 1998 richt ik mij op het schilderen met olieverf. De eerste kennismaking met olieverf kwam bij Piet Deunhouwer (zie www.pietdeunhouwer.nl) waar ik een paar dagen mocht meelopen/kijken in zijn atelier. Pas na een aantal jaren les te hebben gevolgd bij Evert Schellens, zie www.evertschellens.nl (2000-2003) werd ik vertrouwd met olieverf en de klassieke manier van werken hiermee. Vanaf 2003 ben ik werkzaam in Zierikzee geweest en heb ik divers werk in olieverf gemaakt alsmede opdrachten voor muurschilderingen gedaan in acryl in combinatie met olieverf. Tweemaal ben ik bij Ellis Tertoolen geweest in Frankrijk, waar ik kennis heb gemaakt met de werkwijze van haar in Tempera op paneel (www.ellistertoolen.nl).

In juli 2009 heb ik geschilderd bij Michael John Angel (www.angelartschool.com) in Florence, Italië, waar ik de werkwijze van Caravaggio heb kunnen leren en interessante mensen heb ontmoet en veel kennis heb opgedaan.

De exposite van Sil van Mil in de Windwijzer is te zien van 9 september t/m 29 oktober. Naast de expositie in de Windwijzer is mijn werk is te zien in Ellemeet, Schelpweg 1.

Gegevens

Begin:
9 september 00:00
Einde:
28 oktober 23:59