Ga naar content
Home  › ... Agenda

Zin op Zondag met Chris van Dam

15-10-2023 | Geloof en bezinning
Nederland is een democratische rechtsstaat. We hebben een grondwet met grondrechten, er zijn onafhankelijke rechters en de overheid moet zich aan de regels houden. Op papier klopt het, maar loopt het in de praktijk wel zo goed?
Zin op Zondag met Chris van Dam

Nederland is een democratische rechtsstaat. We hebben een grondwet met grondrechten, er zijn onafhankelijke rechters en de overheid moet zich aan de regels houden. Op papier klopt het, maar loopt het in de praktijk wel zo goed? Waarom ging het dan mis rond de kinderopvangtoeslag, waarom hebben inwoners van Groningen zo’n moeite hun schade vergoed te krijgen en zijn drugscriminelen niet veel te machtig geworden? Lukt het de overheid nog wel die rechtsstaat in de praktijk handen en voeten te geven? Of zijn ook anderen (bedrijven, burgers, de kerk) daar verantwoordelijk voor?

Op zondag 15 oktober komt Chris van Dam naar De Windwijzer. Van Dam was politieman, officier van justitie en (als lid van de Tweede Kamer) voorzitter van de POK, de onderzoekscommissie kinderopvangtoeslag. Op dit moment is hij voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van Stek, de diaconale uitvoeringsorganisatie van de Haagse protestantse kerk, en voorzitter van Epafras, een organisatie die Nederlanders die in het buitenland gedetineerd zitten geestelijke verzorging biedt. Genoeg invalshoeken om een middag mee te vullen! Na een korte inleiding gaat Chris graag in gesprek met alle aanwezigen.

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Vrije gift
Tijd
Aanvang: 15.00 uur
Datum
15-10-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl