Ga naar content
Home  › ... Agenda

Zin op Zondag: Troosten, Inspireren en soms wakker schudden door Theo van Teijlingen

17-12-2023 | Geloof en bezinning
Theo van Teijlingen is een liedjeszanger, gitarist, verhalenverteller en nog veel meer. Met een gitaar, zijn stem en wat attributen vertelt hij verhalen waar je stil van wordt, hij confronteert je met teksten, laat een uitzicht zien op een andere wereld maar laat ook het heilige zien in ons dagelijks leven.
Zin op Zondag: Troosten, Inspireren en soms wakker schudden door Theo van Teijlingen

Theo van Teijlingen, ambassadeur van de Figurant

Theo werd op 28 augustus 1958 geboren in Vlaardingen. Hij volgde de HAVO en Pedagogische Academie en verhuisde na zijn vervangende dienstplicht naar Denemarken waar hij Carina ontmoette vervolgens samen vijf jaar in Denemarken woonden om daarna met Carina naar Nederland terug te keren. Hij werkte als docent levensbeschouwing op het CIOS te Goes.

"Of ik nu voor de klas sta of op een kansel, in een zaaltje of op het toneel van een concertzaal, het gaat mij erom dat ik mensen mag proberen te troosten, te inspireren, wakker te schudden en aan het denken te zetten met mijn liedjes en verhalen..." aldus Theo, wanneer hem gevraagd wordt wat hem drijft. Naast gitaar, dulcimer en andere instrumenten neemt hij ook een koffer met symbolen en andere voorwerpen mee.

Zijn muzikale wortels liggen in de folkmuziek. Hij werd ooit door voormalig televisiepresentator Jos Brink in een t.v. interview de 'zingende dominee' genoemd. Met zijn luisterliedjes en kleinkunst wordt hij weleens vergeleken met Elly & Rikkert, Boudewijn de Groot of Stef Bos maar hij klinkt toch het meest als Theo. Theo... een troubadour met een verhaal.

20 jaar geleden heeft Theo, samen met twee vrienden, de stichting De figurant opgericht. De Figurant is een kleine stichting die gelooft dat ook het kleine een groot verschil kan maken. De Fgurant steunt diaconale projecten waaronder het kindertehuis Amecet in Oeganda. Theo’s zus Els van Teijlingen, heeft in 2001 dit opvanghuis opgericht en werkt en woont daar sindsdien. Amacet, 'Schuilplaats van Vrede', biedt kansarme zieke kinderen een tijdelijk onderkomen en verzorging. Meer dan 1000 kinderen hebben inmiddels hulp gekregen.

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Vrije gift
Tijd
Aanvang: 15.00 uur
Datum
17-12-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl