Ga naar content
Home  › ... Agenda

Repair café

19-10-2024 | Tweedehands
Het Repair Café is een plek waar kapotte spulletjes gratis gerepareerd worden door onze vrijwilligers. Zo zijn ze weer bruikbaar en hoeven ze niet te worden weggegooid.
Repair café

Ons Repair Café is gezellig en gratis toegankelijk. Bezoekers nemen zelf de spullen mee die gerepareerd moeten worden, waarna kundige vrijwilligers met vakkennis ermee aan de slag gaan. Er is gereedschap en materiaal om diverse reparaties uit te voeren. Denk hierbij aan kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, etc.

Onze opzet is zoveel mogelijk samen met de bezoekers voorwerpen weer in orde te krijgen, dat is wel zo leuk en leerzaam. Jaarlijks gooien we in Nederland ontzettend veel weg, deels omdat mensen niet meer weten hoe ze iets moeten repareren. Dat is zonde, helemaal als je bedenkt dat mensen die deze kennis nog wél bezitten, soms ongewild langs de kant staan. Met het Repair Café proberen we bestaande reparatiekennis te bewaren en waar mogelijk zelfs uit te breiden.

Mensen leren bij ons op een andere manier naar hun spullen te kijken. Ze zien er opnieuw de waarde van in. Het Repair Café doet zijn best mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving, maar boven alles wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk en vaak heel makkelijk is. Kom het ook eens proberen!

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Gratis toegankelijk
Tijd
Van 9.30 - 12.00 uur
Datum
19-10-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl