Ga naar content
Home  › ... Agenda

Leerkring Mystiek: Drie avonden over de mystieke weg

2-10-2023 | Geloof en bezinning
Een mysticus zegt: 'Genoeg gevraagd, laat de stilte je naar de kern van je leven voeren. Al je gepraat is waardeloos in vergelijking met een enkel gefluisterd woord van de Geliefde.' Hoor je dit gefluister, dan gaat er veel in je veranderen. Dat is het onderwerp van de drie komende avonden. Gespreksleider is Kees Haas.
Leerkring Mystiek: Drie avonden over de mystieke weg

Mystiek is ingaan op de liefdesrelatie die God in zijn verlangen naar ons met ieder mens wil en dus ook met jou wil. En dan Hem in jou zijn werk laten doen en de mens te worden naar zijn bedoeling.

 De ware mystica (v/m) is actief en doet op deze wereld het werk van God dat dáár gedaan moet worden. Maar via de omweg van het stil en leeg worden voor God om zich te laten vervullen door Hem.

 Kortom, mystiek is de weg van menswording naar Gods beeld en gelijkenis.

Hoe ziet die weg eruit? Hierover gaan we met elkaar in gesprek op de eerstkomende drie avonden van de leeskring mystiek. De leiding berust bij Kees Haas. We maken gebruik van een door hem geschreven verhaal ‘Mystiek, een weg van menswording’. Dat gaat over de verschillende fasen in het mystieke ‘proces’.

Je bent van harte welkom om aan te sluiten op maandag 2, 16 en 29 oktober om 19.30 uur. Voor leesteksten wordt gezorgd. Opgave vooraf via aanmelden@dewindwijzer.nl 

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Tijd
Aanvang: 19.30 uur
Datum
2-10-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl