Ga naar content
Home  › ... Agenda

Het verhaal vooraf: meditatie – verkenning van een kloostertraditie

17-1-2024 | Geloof en bezinning
Behoefte aan een moment van rust en verstilling? Bij het verhaal vooraf delen we onze ervaring met het zoeken naar momenten van rust. Vervolgens zoeken we samen de rust en stilte met een Bijbelse meditatie. Bij de meditatie volgen we een methode uit de kloostertraditie: de lectio divina.
Het verhaal vooraf: meditatie – verkenning van een kloostertraditie

Samen zoeken we de rust en stilte met een Bijbelse meditatie. De meditatie is opgebouwd volgends een methode uit de kloostertraditie: de lectio divina.

Lectio divina staat voor “heilige lezing”. Het kan ook worden vertaald met “lezen met het hart”. Het is een manier van lezen die in veel opzichten haaks staat op hoe wij geleerd hebben te lezen. Onze manier van lezen is er vaak op gericht informatie en kennis te vergaren. Voor ons staat het ‘begrijpen’ van de tekst voorop. ‘Lectio Divina’ is daarentegen een manier van lezen die erop gericht is te horen wat God ons vandaag in de tekst wil zeggen. Daarin staat het ‘ontvangen’ centraal. Bij de meditatie staan we stil bij het licht, ons eigen hart en Gods woord om vervolgens stil te staan en te rusten bij God en onze gedachten te delen. Vervolgens gaan we vanuit de stilte de wereld in. 

Op deze manier maken we kennis met een kloostertraditie in aanloop naar de Zin op Zondag lezing op zondag 21 januari met Kees Koeleman over het stadsklooster Rotterdam en het bezoek aan het stadsklooster op woensdag 24 januari. De activiteiten zijn ook los van elkaar te bezoeken.

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Organisator
hannekeblom@dewindwijzer.nl
Kosten
€2.50
Tijd
Aanvang: 20.00 uur
Datum
17-1-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl