Ga naar content
Home  › ... Agenda

Film ‘Joyland’

27-10-2023 | Film
Joyland, de allereerste film uit Pakistan ooit geselecteerd voor het Cannes Film Festival, heeft de Queer Palm gewonnen en was bijna genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Internationale Speelfilm. Maar de film is niet alleen bedoeld als pleidooi voor emancipatie. Wat voor Haider als bevrijdend wordt ervaren, beperkt Mumtaz juist. Zijn baan dwingt haar tot huishoudelijke taken.
Film ‘Joyland’

Het hechte gezin Ranas verlangt naar de geboorte van een jongen om de familielijn voort te zetten. Intussen zit het jongste lid Haider in een gearrangeerd huwelijk met Mumtaz. In het geheim voegt hij zich bij een erotisch danstheater waar hij voor de ambitieuze transgendervrouw Biba valt.

Let op: Gastvrijdag gaat niet door, de maaltijd is verplaatst naar 15 maart. Deze maaltijd staat in het teken van de Geuzenmaand. Eén van de landen die tijdens de Geuzenmaand extra aandacht krijgt is Afghanistan. De maaltijd is op 15 maart is daarom ook echt origineel Afghaans. Er is tussen de gangen door uitleg over de gewoonten en gebruiken van het land en de Afghaanse keuken. We lezen enkele Afghaanse gedichten en besteden aandacht aan de geschiedenis van dit land en haar inwoners, waarin al zovele jaren de vrijheid onder druk staat. We beginnen de maaltijd 15 maart om 18.00 uur en die zal tot ongeveer 20.00 uur duren. De kosten van de maaltijd bedragen ook dan 7,50 euro. Graag aanmelden@dewindwijzer.nl

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
€6,-
Tijd
Gastvrijdag: 17.45 uur | Film 20.00 uur
Datum
27-10-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl