Ga naar content
Home  › ... Agenda

Gastvrijdag en film ‘De Acht Bergen’

27-10-2023 | Film
Een prachtige film over twee jongens die elkaar leren kennen in dorpje in de Italiaanse Alpen. Voorafgaand is het mogelijk om met elkaar te eten tijdens gastvrijdag.
Gastvrijdag en film ‘De Acht Bergen’

De elfjarige Pietro is afkomstig uit de stad, zijn leeftijdsgenoot Bruno groeit op in de bergen. De twee sluiten vriendschap, maar verliezen elkaar door de jaren heen uit het oog. Bruno blijft al die tijd nabij zijn thuis, Pietro reist intussen de wereld rond. Ze vinden elkaar evenwel terug. Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Voorafgaand aan de film ben je van harte uitgenodigd voor een maaltijd. Graag voor de maaltijd aanmelden via  aanmelden@dewindwijzer.nl 

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Gastvrijdag; maaltijd incl. film €13.50 | Film €6,-
Tijd
Gastvrijdag: 17.45 uur | Film 20.00 uur
Datum
27-10-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl