Ga naar content
Home  › ... Agenda

Film The Old Oak

20-9-2024 | Film
In het kader van de vredesweek hebben wij de prachtige film The Old Oak geprogrammeerd. In een klein stadje in het noorden van Engeland dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak, zijn deuren te moeten sluiten. De onverwachte aankomst van Syrische vluchtelingen zorgt voor onrust, maar brengt ook nieuwe kansen met zich mee.
Film The Old Oak

The Old Oak is een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners van het stadje, waar de gemeenschap zich vasthoudt aan de laatste resten van hun eens zo levendige sociale leven. De toekomst van de pub, beheerd door TJ (Dave Turner), hangt echter aan een zijden draadje. Wanneer de komst van de vluchtelingen leidt tot xenofobe reacties van sommige stamgasten, besluit TJ zich juist in te zetten om de nieuwkomers zo goed mogelijk te helpen, ondanks de weerstand.

Het ontroerende melodrama van Ken Loach speelt zich af in 2016 ten tijde van de Brexit. In een gemeenschap die verscheurd is, weet Loach momenten van hoop, moed, vriendelijkheid en solidariteit te vangen. Voor deze film werkte Loach opnieuw samen met actrice Debbie Honeywood, na hun eerdere succesvolle samenwerking in "Sorry, We Missed You"

Kijk je mee?

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
€ 6,-
Tijd
20.00 uur
Datum
20-9-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl