Ga naar content
Home  › ... Agenda

Film 'Dark Waters'

8-12-2023 | Film
In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens laten wij de film Dark Waters zien. Deze film vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott uit West Virgina in zijn gevecht tegen het chemieconcern Dupont.
Film 'Dark Waters'

Het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott, die zijn carrière op het spel zet als hij het opneemt tegen chemieconcern DuPont.

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij al zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veiliggesteld.

Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern Dupont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
€6,-
Tijd
Aanvang 20.00 uur
Datum
8-12-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl