Ga naar content
Home  › ... Agenda

Dag van de Rechten van de Mens – Schrijfactie

8-12-2023 | Maatschappelijk
Op 10 december is de officiële dag, maar de plaatselijke afdeling van Amnesty viert op 8 december alvast dat deze rechten 75 jaar bestaan. Wij zijn in De Windwijzer om samen met u zoveel mogelijk brieven (handmatig of digitaal) en kaarten te schrijven. Ook kunt u Amnesty artikelen zoals kaarsen, kaarten e.d. kopen.
Dag van de Rechten van de Mens – Schrijfactie

Op 10 december bestaan de Mensenrechten 75 jaar. Vlak na de Tweede Wereldoorlog in 1948 vonden de Verenigde Naties het broodnodig om met elkaar af te spreken wat de basisrechten van een mens zijn. Een heel breed spectrum van rechten die variëren van dat we mogen zijn wie we zijn, recht op vrijheid van godsdienst, mening, maar ook het recht op huisvesting, scholing en op een eerlijke berechting enz. Een fantastische basis voor alle wereldburgers. Helaas zelfs na 75 jaar hebben we het nog niet voor elkaar dat dit ook voor iedereen geldt. Toch benut Amnesty deze dag al jaren om 10 mensen centraal te stellen, waarvan de rechten geschonden zijn. Wereldwijd gaan we me elkaar zorgen dat er heel veel brieven en kaarten geschreven worden voor hen. Alle werelddelen zijn erin vertegenwoordigd.

Je kunt op 8 december van 12.00 – 18.00 in de Windwijzer terecht om te schrijven zowel op papier als digitaal. We nemen ook ons “winkeltje” met (kerst)kaarten, kaarsen en servetten mee. Door de aankoop van deze producten, steun je ons werk. Kom langs en schrijf mee!

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Toegang is vrij
Tijd
Van 12.00 - 18.00 uur
Datum
8-12-2023

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl