Laden Evenementen

« Alle Evenementen

25 oktober – Tegenlicht Meetup ‘Alleen verbonden’

25 oktober 18:00 - 20:00

Het VPRO zondagavond tv-programma Tegenlicht is hèt future affairs platform van Nederland. Het doet verslag van nieuwe ideeën die nationaal en internationaal worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd in de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. In de meestal boeiende uitzendingen kunnen we zien wie er probeert oplossingen te vinden voor de problemen van vandaag en aan de wereld van morgen vorm probeert te geven.

Na en naast de uitzendingen kent Tegenlicht een nieuwsbrief, podcasts, platforms op sociale media en meetups op bijna 40 plaatsen in Nederland. Tijdens die meetups wordt er in groepsverband een uitzending van Tegenlicht bekeken en wordt er over doorgepraat. De Windwijzer wil zich hierbij aansluiten en organiseert bij een tweetal boeiende afleveringen uit het voorjaar 2021 een ontmoeting. We bekijken dan onder het genot van een eenvoudige maaltijd die uitzendingen en gaan er vervolgens over met elkaar in gesprek.

Alleen verbonden: Waarom voelen we ons zo alleen terwijl we met iedereen in contact staan?
Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid. Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt er vanuit huis op los. Het is bekend dat te lang alleen zijn mensen ziek maakt. VPRO Tegenlicht onderzoekt hoe we de eenzaamheid kunnen tegengaan en hoe we weer meer met elkaar in contact kunnen komen.

Wanneer    :    maandag 25 oktober, 18.00 – 20.00 uur

Kosten        :    toegang en maaltijd gratis, vrije gift mogelijk

Aanmelden:    aanmelden@dewindwijzer.nl

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
18:00 - 20:00