Vredesweekconcert: kracht van verbeelding

Dit concert wordt gegeven door Dirar Kalash, ud en Gertjan Adema, gitaar. Zij laten de verbeelding spreken met twee eigenzinnige instrumenten; de gitaar en de ud. Instrumenten die verwant, maar ook tegengesteld zijn aan elkaar. De ud is de Arabische korthals-luit. Het is het belangrijkste snaarinstrument van het Midden-Oosten, via de luit is het familie van de hedendaagse gitaar.

Zij gebruiken gecomponeerde muziek met een grote verscheidenheid aan achtergronden en stijlen, waarmee ze spelen, mengen en improviseren. Ze gebruiken Westerse en Oosterse muziek, hedendaags en klassiek, om hun eigen spel te maken.

Mezcuerdas komt van het Spaanse ‘mezclar’ en ‘cuerdas’; mengen en snaren. Gertjan vertelt over de oorsprong van de muziek die wordt uitgevoerd en geeft een korte toelichting over verbindingen en contrasten tussen de verschillende muziekstukken.

Speciaal voor de vredesweek kan het publiek ook luisteren naar muziek over geweld en geweldloosheid. Hierbij worden woorden omgezet in muziek en wordt muziek omgezet in film. Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. de Vredesambassade Pax in Vlaardingen.

Kosten            : € 5,-
Wanneer        : donderdag 21 september, 20.00 uur