Gastvrijdag – maaltijd en film op 29 maart

Gast-vrijdag in De Windwijzer: In de maanden januari, februari en maart wordt op de laatste vrijdag van de maand de film voorafgegaan door een maaltijd. De maaltijd is een goede manier om de week af te sluiten en bekenden en minder bekenden te ontmoeten. Aan de maaltijd kunnen, in verband met de beschikbare ruimte in de voorzaal, helaas maar maximaal 50 gasten deelnemen. Vooraf aanmelden is dan ook noodzakelijk. Inloop voor de maaltijd is tussen 17.30 en 18.00 uur. Om 18.00 uur wordt gestart met de maaltijd. De film bezoeken zonder aan de maaltijd deel te nemen kan natuurlijk ook

Wanneer            : vrijdag 29 maart
Opgave              : via info@dewindwijzer.nl
Kosten               : € 13,50 voor maaltijd + film

29 maart – Mary Magdalene (VK/US/AUS/ 2018) (Gast-vrijdag: de film wordt voorafgegaan door een maaltijd) Net als in de voorgaande film spelen Rooney Mara en Joaquin Phoenix de hoofdrollen. Joaquin Phoenix speelt Jezus, maar de nadruk in deze film ligt heel erg op Maria Magdalena. Wie was ze? Welke rol speelde ze in het leven van Jezus en in de groep volgelingen?
Regisseur Gart Davis (o.a. van de film Lion) doet een integere poging om een antwoord op deze vragen te geven. Hij schetst zijn beeld van Maria Magdalena, niet de prostituée die paus Gregorius I in 591 van haar maakte, maar een sterke, zelfstandige vrouw.
Dat blijkt al bij de opening van de film, als ze zich verzet tegen het huwelijk dat haar ouders voor haar gearrangeerd hebben. Ze sluit zich aan bij Jezus, maar ook daar is haar positie moeilijk: de andere volgelingen, vooral de mannen, zijn wantrouwig en jaloers.
Anders dan de meeste volgelingen gelooft Maria Magdalena niet in een revolutie tegen de Romeinse overheersing, maar in een revolutie in ieder van ons, een verandering van binnenuit, waardoor het Koninkrijk zal komen. Rooney Mara speelt Maria Magdalena met kalme kracht en vastberadenheid, een prachtige rol, in deze mooie film die past in de aanloop naar Pasen.