Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zin op Zondag – Frank Kazenbroot over Leonard Cohen

19 mei 15:00 - 16:00

Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend. Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters. Zin op Zondag is van 15.00 – 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zin op Zondag 19 mei – ‘wees lief voor de ziel van een gebroken mens’ – Leonard Cohen
Kan de spiritualiteit van de zanger Leonard Cohen voor ons een gids zijn? Frank Kazenbroot denkt van wel en opent in zijn boek ‘Wees lief voor deze ziel’ veertig vensters op de spirituele en religieuze kracht van Cohens poëzie. Ook luisteren we naar de liederen van Leonard Cohen.
Cohen bleef de joodse traditie, waarin hij geboren werd, altijd trouw maar hij onderzocht ook christelijke, boeddhistische en hindoeïstische tradities. Zelf volgde Cohen een mystieke weg en deelde dat via zijn liederen met zijn publiek. In zijn krachtige teksten worden motieven uit die oude tradities verweven met de ervaringen van een man van deze tijd. Seculiere en religieuze taal gaan in zijn liederen hand in hand waardoor thema’s als liefde, seks, eenzaamheid, pijn, genade, gebrokenheid, God en verlangen opnieuw gaan leven.
Frank Kazenbroot (Schiedam 1958) was jarenlang kloosterling in de Abdij van Berne. Tegenwoordig is hij geestelijk verzorger in een gevangenis.

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie: