Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Woede en vergeving

9 januari 20:00 - 22:00

Woede en vergeving avond 4: Bent u ook zo boos? ‘Wij wel!’
Op deze vierde avond in het kader van het gezamenlijke vorming- en toerustingsprogramma.
Van de Protestantse Gemeente Vlaardingen over ‘Woede en vergeving’ kijken we met elkaar hoe deze begrippen in de maatschappij een rol spelen. Aan de hand van twee voorbeelden, één uit de geschiedenis van een land en één uit de persoonlijke levenssfeer zullen we met elkaar bekijken en bespreken wat wrok en woede met mensen doet, wat er voor verzoening nodig is en wat die verzoening uiteindelijk voor zowel slachtoffer(s) als daders van geweld betekent.
Het eerste voorbeeld betreft de Anglicaanse priester Michael Lapsley die actief heeft gestreden tegen apartheid in Zuid-Afrika, daarbij zelf ernstig gewond is geraakt en zich later ingezet heeft voor programma’s van verzoening en heling.
Het tweede voorbeeld betreft de IJslandse Thordis Elva, die in haar jeugd verkracht werd door uitwisselingsstudent Tom Stranger uit Australië. Thordis neemt na jaren contact op met Tom en er volgt een briefwisseling en uiteindelijk een ontmoeting waarin zij zich met elkaar verzoenen.
Naar aanleiding van twee YouTube-filmpjes gaan we met elkaar in gesprek. Het thema wordt ingeleid en het gesprek geleid door Petra Nijboer en Rob van Herwaarden.

Kosten               : toegang vrij
Aanmelding       : via info@dewindwijzer.nl
Wanneer            : dinsdag 9 januari, 20.00 uur

Gegevens

Datum:
9 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: