Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schrijversavond: ‘De wondere wereld van O.C. Hooymeijer

1 november 20:00 - 22:00

O. C. Hooymeijer is beeldend kunstenaar en ook schrijver van het boek ‘De kleine gids voor de niet-bestaande vogels van Europa’. Vogels zijn de afgelopen jaren ‘zijn’ thema geweest. Hij heeft met een ongebreidelde fantasie niet-bestaande vogels getekend en geschilderd en daar ook beschrijvingen bij geleverd die zo uit een vogelgids zouden kunnen zijn ‘weggelopen’, maar dan wel gelardeerd met de onnavolgbare humor van de kunstenaar/schrijver.
Tijdens deze lezing neemt kunstenaar, vogelaar en rasverteller O.C. Hooymeijer ons mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’.

Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo zullen o.a. het Waals Mannetje, de Kleine én de Grote Baak, de Puntklover, de Visgluiper, de Schotse Nachtduif, de Duitse Reiger, het Goudpukkeltje en de Oudhoen de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaarheid en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende ‘volksvogelwijsheden’ uitgebreid aan bod komen. Speciale aandacht wordt besteed aan de nesten en de bijbehorende eieren. Ter illustratie neemt Hooymeijer altijd enige exemplaren uit de broedgebieden van de diverse niet-bestaande vogels mee.

Onlangs heeft hij, in het kader van ‘Leeuwarden culturele hoofdstad’, vlak bij zijn huis in natuurgebied Rottige Meente (bij Spanga in Friesland) een kijkhut voor de niet-bestaande vogels gebouwd. In de pers en de media (o.a. Vara-programma ‘Vroege Vogels’en NRC Next) was daar veel aandacht voor (meer informatie op www.ochooymeijer.com). Onno Hooymeijer is van huis uit Vlaardinger en hij vindt het dan ook erg leuk om zijn verhaal een keer in Vlaardingen te komen doen en hij hoopt daarbij natuurlijk veel oude bekenden te treffen, maar ook vogelaars die graag kennis willen maken met een wereld van onbekende, kleurrijke vogels, de wereld van O.C. Hooymeijer.

Kosten              : € 7,50,- (Scholieren: 5,00 euro, op vertoon van hun schoolpas)
Aanmelden       : via  info@dewindwijzer.nl

Gegevens

Datum:
1 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: