Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Mosab Anzo (Syrië)

21 augustus - 3 oktober

Evenement Navigatie

Mosab Anzo is geboren in Aleppo, Syrië. Hij studeerde kunst aan de Universiteit van Damascus en van Beirut. Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam. Schilderen doet hij met zowel olieverf als acryl. Ook verwerkt hij een grote variatie van andere materialen in zijn doeken. Het gaat hem daarbij om de expressieve waarde van verschillende kleuren en materialen. Gecamoufleerde formaties vormen de doordringende kern van zijn werk.

Anzo heeft zijn werk geëxposeerd o.a. in solo- en groepstentoonstellingen in Jordanië, Duitsland, Syrië, Libanon en Nederland.

“In oktober 2014 was de oorlog heel dicht bij mijn eigen leven gekomen. Ik zag iedere dag doden op de straten van Damascus. Mijn zus en haar familie waren al naar Beiroet gegaan. Een andere broer en zijn familie vertrokken naar Turkije. Ook mijn jongere broer vluchtte naar Duitsland. Ik had geen keus. Ik vertrok van Damascus naar Beiroet en vervolgens naar Turkije. Later naar Griekenland via de zee, verder naar Praag en ten slotte naar Amsterdam. Het was een gevaarlijke reis. Ik heb in Damascus mijn vader en moeder achtergelaten, mijn vrienden en mijn atelier met meer dan 70 grote en kleinere schilderijen. Ik woon nu al bijna twee jaar in Rotterdam. Hier heb ik een groot gevoel van veiligheid, een goede basis om, een zo normale mogelijk leven, weer op te bouwen. Ik teken en schilder bijna elke dag.”

De expositie is tot stand gekomen met de medewerking van Stichting Zona Franca en de steun van Vluchtelingenwerk Schiedam.

Gegevens

Begin:
21 augustus
Einde:
3 oktober
Evenement Categorie: