Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Leeskring ‘Mijn Heldere Afgrond’

18 september 19:30 - 21:00

Begin 2016 verscheen het boek ‘Mijn Heldere Afgrond’; overpeinzingen over geloofsvragen. Binnen een half jaar werd het boek drie keer herdrukt. ‘Geen gemakkelijk boek’ en ‘dat zou je samen moeten lezen’ hoorden we op de schrijversavond waarin Willem Jan Otten in het voorjaar sprak over zijn vertaling ‘Mijn Heldere Afgrond’ van ‘My bright abyss’ van Christian Wiman. Samen lezen en er samen over spreken, dat gaan we doen.
De Amerikaan Christian Wiman groeide op in een gelovig gezin, maar verloor zijn geloof in de loop van zijn leven. Een ongeneeslijke ziekte en heel veel pijn wierpen hem terug op fundamentele vragen, vooral ook geloofsvragen.
Misschien zijn er onder u die geraakt zijn door een zin of een gedeelte van een tekst. In ieder geval geldt dat voor Lydia Roosendaal en Jan de Geus. Zij willen uw reisbegeleiders zijn. Die zin of dat gedeelte van de tekst kunnen dan de startplaatsen zijn voor de gezamenlijke reis. De avonden zijn bestemd voor zowel mensen die het boek (op onderdelen) hebben gelezen als mensen die er nog niet aan toe zijn gekomen, maar ook voor mensen die niet door het boek heen kunnen komen. Mocht u het boek niet in uw bezit hebben, dan bent u ook van harte welkom. “Dit boek pakt je bij de ziel, ook als je denkt dat je die niet hebt. Het is, hoewel geen poëzie, een groot gedicht.” (Stevo Akkerman, dagblad Trouw)

Kosten           : toegang vrij
Aanmelden   
: via  info@dewindwijzer.nl
Wanneer       
: maandag 11 en 18 september, 2 en 9 oktober

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie: