Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Leeskring Geduld met God, twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven – Tomás Halík

19 februari 19:30 - 21:00

“Op veel punten ben ik het met atheïsten eens, vaak op bijna ieder punt – behalve in hun geloof dat God niet bestaat”. Met deze uitspraak begint Tomás Halík zijn boek ‘Geduld met God, twijfel als brug tussen geloven en niet geloven’. Tomás Halík kiest de twijfelende en zoekende Zacheüs als uitgangspunt om een nieuwe verhouding uit te werken tussen gelovigen en niet-gelovigen. Centraal in het werk van deze theoloog staan het kunnen leven met twijfel en het belang van dialoog.
Misschien zijn er onder u die geraakt zijn door een zin of een gedeelte van een tekst. In ieder geval geldt dat voor Jan de Geus en Lydia Roosendaal. Zij willen uw reisbegeleiders zijn. Die zin of dat gedeelte van de tekst kunnen dan de startplaatsen zijn voor de gezamenlijke reis.
De bijeenkomsten zijn bestemd voor zowel mensen die het boek (op onderdelen) hebben gelezen als voor mensen die er nog niet aan toe zijn gekomen, maar ook voor mensen die niet door het boek heen kunnen komen. Mocht u het boek niet in uw bezit hebben, dan bent u ook van harte welkom.
Kosten: toegang vrij
Aanmelden: info@dewindwijzer.nl
Wanneer: maandagavonden 19 februari, 12 en 19 maart; van 19.30 tot 21.00 uur.

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie: