Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filmavond: Hidden figures

23 februari 20:00 - 22:00

 

Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Onderwerp is de spannende race tussen Amerika en de Sovjet-Unie om de heerschappij in de ruimte. De Rus Joeri Gagarin is de eerste mens in de ruimte. De Amerikanen van de NASA kampen met grote technische problemen, ondermeer aan het hitteschild van de raket, waardoor het onmogelijk lijkt om de raket niet te laten verbranden bij zijn terugkeer naar de aarde. We hebben het over begin jaren ’60: er wordt nog volop gediscrimineerd in Amerika.
De drie hoofdrolspeelsters in deze film zijn Afro-Amerikaanse vrouwen. Ze zijn geniale wiskundigen, werkzaam bij de NASA, maar ze hebben een dubbele achterstand op hun collega’s: ze zijn vrouw én ze zijn zwart. Het vergt drie sterke karakters en een eigenwijze chef (Kevin Costner in een heerlijke rol), maar het komt zover: deze drie vrouwen spelen, elk op hun eigen manier, een grote rol in de eerste succesvolle Amerikaanse ruimtevlucht.
Dit inspirerende verhaal gaat over een serieus onderwerp, maar wordt met de nodige humor verteld. Ook de soundtrack is geweldig!

Kosten: € 5,-

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: